1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, Hamas Liderini Kabul Etti: İşte Görüşmenin Detayları

Başkan Erdoğan, Hamas Liderini Kabul Etti: İşte Görüşmenin Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede Filistinliler arasındaki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. İsrail’e karşı verilecek en güçlü cevabın birlik ve bütünlükten geçtiğini belirtirken, uluslararası kamuoyunda Filistin’in haklı davasının daha çok anlatılması gerektiğini savundu. Erdoğan, bu süreçte İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelinin bir gün mutlaka ödeneceği uyarısında bulunarak, adil ve kalıcı bir barış çağrısı yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerine sert bir tepki gösterdi. Çelik, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etmeye çalıştığını belirterek, bu tür eylemlerin insanlık ve hukuk önünde hesabının bir gün verileceğini vurguladı. İsrailli yetkililerin barış ve ateşkes girişimlerine karşı çıktığını ifade eden Çelik, Erdoğan’ın liderliğindeki siyasetin hedef alındığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Gazze’deki krizin çözülmemesi halinde bölgedeki gerginliklerin artabileceği uyarısında bulundu. Fidan, Batı ülkelerine, bu bölgedeki gelişmelerin kendilerini de etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu. İsrail’in insani yardım için Gazze’deki kapıları açması gerektiğini belirten Fidan, bölgede istikrar sağlanması için Türkiye ile işbirliğinin önemine değindi.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Türkiye ile işbirliğini güçlendirmek için çalıştıklarını ifade ederek, Filistin devletinin kurulmasına yönelik siyasi bir yol bulunması gerektiğini dile getirdi. Şükri, Gazze’deki kapıların insani yardım için açılması gerektiğini belirterek, bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Şükri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki siyasete destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye İsrail saldırısında hayatını kaybeden çocuklar için başsağlığı diledi. Irak’a yarın gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, terörle mücadele, kalkınma, su kullanımı, enerji işbirliği gibi konular ele alınacak. Iraklı yetkililer, Türkiye liderinin ziyaretinin iki ülkenin kararlılığını gösterdiğini belirtirken, ziyarete özel önem verdiklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Hamas Liderini Kabul Etti: İşte Görüşmenin Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin