1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, Hamas Lideri Haniye’yi Kabul Etti: İşte Onun Açıklamaları

Başkan Erdoğan, Hamas Lideri Haniye’yi Kabul Etti: İşte Onun Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’yi kabul etti. Görüşme, İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarına yönelik saldırılarını, insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması konusunu ve adil bir barış sürecini ele aldı. Dünya tarafından yakından takip edilen bu görüşmenin ardından, Heniye ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportaj, Heniye’nin dünyada verdiği ilk röportaj olarak tarihe geçti.

Hamas lideri Heniye, A Haber’e verdiği özel röportajda, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını ve barış görüşmelerini ele aldıklarını söyledi. Erdoğan’ın tavizsiz duruşundan ve TBMM’deki konuşmasından dolayı onur duyduklarını belirtti. Türkiye’nin Gazze’ye verdiği destekten ve Filistin halkının direnişinden bahsetti.

Heniye, Türk politikasında Gazze’nin özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, Siyonist işgalcilere karşı direnişi destekleyen Türkiye’nin önemini belirtti. Filistin halkının özlemlerini ve Türkiye’nin desteğini anlatarak, diğer ülkelerin de Filistin’e destek vermesi gerektiğini dile getirdi. İsrail’in ABD desteğiyle yürüttüğü katliamlara karşı durulması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin aldığı İsrail’e yönelik ticaret kısıtlama kararlarını değerlendiren Heniye, bu adımların İsrail’in ekonomisini etkilediğini ve işgalcinin durdurulması için önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in ateşkese yanaşmadığını ve sürekli olarak isteklerini dayattığını ifade etti. Filistin halkının taleplerini yerine getirmeden ateşkese varılamayacağını vurguladı.

Heniye, İsrail’in Gazze’deki işgalini sonlandırması ve mültecilerin geri dönüş hakkının sağlanması şartıyla bir ateşkese razı olabileceklerini ancak İsrail’in sürekli olarak taleplerini kabul etmediğini ve ABD’nin İsrail’e destek verdiğini belirtti. İsrail’in sürekli olarak savaş istemesinin ve işgalini meşru kılmak istemesinin Filistin halkını güçlü bir direnişe ittiğini ifade etti.

Hamas lideri Heniye, Türkiye’nin Gazze’ye ve Filistin halkına verdiği desteğin öneminden ve Siyonist işgalcilere karşı direnişin devam edeceğinden bahsederek, Türk halkına teşekkürlerini iletti. Bağları güçlendirmek ve dayanışmayı sürdürmek adına Türkiye ile işbirliğini artırmak istediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Hamas Lideri Haniye’yi Kabul Etti: İşte Onun Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin