1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’daki Teleferik Kazasında Yürekleri Ağıza Getiren Detaylar!

Antalya’daki Teleferik Kazasında Yürekleri Ağıza Getiren Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, teleferik sisteminin yıllık bakımının 19 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında yapıldığını açıkladı. Yavuzyılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte kriz masasının oluşturulduğu Sahil Güvenlik Grup Komutanlığında kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yavuzyılmaz, teleferiğin 2017 yılında faaliyete geçtiğini ve yıllık, aylık ve haftalık bakımlarının sertifikalı bir uzman şirket tarafından yapıldığını vurguladı. Yapılan incelemeler sonucunda bakım esnasında tespit edilen eksikliklerin giderildiğini ve bakım raporunun devreye girdiğini ifade etti. Aynı zamanda haftalık ve aylık bakımların da uzman şirket tarafından yapıldığını belirtti. Konuyla ilgili hukuki sürecin devam edeceğini ve bakım raporlarının idari tahkikat yapan yetkililerle paylaşılacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise teleferiğin kendisinden önceki dönemde yapıldığını ve belediyeye ait firma tarafından işletildiğini söyledi. 2017 yılından bu yana teleferiğin düzenli olarak bakımlarının yapıldığını belirten Böcek, yılbaşında bakımların tamamlandığını ve 5 Mart tarihinde sezonun açıldığını bildirdi. Böcek, çalışmaların hukuki ve adli yönden devam edeceğini ve şu anki amaçlarının mahsur kalan vatandaşların kurtarılması olduğunu ifade etti.

AFAD Başkanı Okay Memiş ise teleferik hattındaki 5. direğin heyelan nedeniyle kırıldığını ve bir kabinin bu kırılan direğe çarparak hasar aldığını söylemişti. Kazayla ilgili yapılan incelemeler ve soruşturmaların sonuçları beklenerek olayın detayları netleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu tür kazaların yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik tedbirlerinin arttırılması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Kazasında Yürekleri Ağıza Getiren Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin