1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da Teleferik Faciası: 1 Ölü, 17 Yaralı! 5 Kişi Tutuklandı!

Antalya’da Teleferik Faciası: 1 Ölü, 17 Yaralı! 5 Kişi Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Olayın ardından yapılan soruşturma sonucunda 5 kişi tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Konyaaltı ilçesindeki Sarısu-Tünektepe teleferik hattında yaşanan kazada, kırılan bir teleferik direği nedeniyle seyir halindeki kabinlerden biri düştü. Bu olayda bir kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Kurtarılmak için bekleyen vatandaşlar ise kurtarıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ise adli soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı yönetiminde, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bir bilirkişi heyeti olay yerinde detaylı inceleme yaptı ve ön rapor hazırladı. Bu rapor, müşteki ifadeleri ve şüpheli savunmaları ile birlikte değerlendirildi. Teleferik hattını işleten firma ve bakımından sorumlu firma çalışanları arasında yer alan 14 şüpheliden 5’i tutuklandı, 8 kişiye adli kontrol kararı verildi ve 1 kişi serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın tüm yönleriyle incelendiğini ve adli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Kazanın meydana geldiği teleferik hattıyla ilgili firma yetkilileri ve çalışanlarının da soruşturma kapsamında yer aldığı aktarıldı.

Teleferik kazasında hayatını kaybeden vatandaş ve yaralanan diğer vatandaşların aileleri ise büyük üzüntü yaşarken, olayın ardından artan güvenlik endişeleri ve sorumluların cezalandırılması talepleri yükseldi. Yetkililer, benzeri kaza ve olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. Ölen kişinin ailesi ise adli süreçle birlikte tazminat talebinde bulunacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Teleferik Faciası: 1 Ölü, 17 Yaralı! 5 Kişi Tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin