1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Demre Belediyesi Borç Batağında: Geçmişten Kalan 108 Milyon Liralık Borç Ortaya Çıktı!

Antalya Demre Belediyesi Borç Batağında: Geçmişten Kalan 108 Milyon Liralık Borç Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Demre Belediyesi, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den CHP’ye geçen ve başkanlığını Fahri Duran’ın yaptığı belediye, geçmiş dönemden kalan 108 milyon 162 bin lira borçla karşı karşıya kaldı. Duran, belediyenin taşınmaz satışlarından elde ettiği 112 milyon TL’ye rağmen hala büyük bir borçla karşı karşıya olduklarını açıkladı.

Başkan Duran, göreve geldiklerinde belediyenin 5 kiralık aracı için aylık 450 bin TL harcama yaptığını fark ettiklerini ve bu kira sözleşmelerini iptal ederek belediyenin maliyetini azalttıklarını belirtti. Ayrıca, atıl durumda olan Değirmen Cafe’nin 23 Nisan’a kadar hizmete açılması için çalışmalar yaptıklarını ancak masa ve sandalyelerinin seçim için kullanıldığını da belirtti.

Duran, ilçede temel ihtiyaçlardan biri olan çöp bidonlarının dahi olmadığını farkettiklerini ve Muratpaşa Belediyesi’nden 35 çöp bidonu temin ettiklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında satılan arsalardan beşinin bir aileye odaklı olarak yapıldığını ve bu durumun kamu zararı yarattığını belirterek konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Belediyenin güncel mali durumuna ilişkin bilgileri belediye binasına astıklarını belirten Duran, banka mevcudunun 601 bin 524 TL, piyasa borcunun 38 milyon 208 bin 352 TL, taahhüt edilmiş borcun 53 milyon 534 bin 216 TL, kredi borcunun 7 milyon 931 bin 670 TL, kurumlara borcun 8 milyon 376 bin 292 TL ve Demre Hizmet Ltd. Şti. borcunun 713 bin 514 TL olduğunu açıkladı. Toplam borcun 108 milyon 162 bin 520 TL olduğu bilgisini paylaştı.

Başkan Duran, gelecek dönemde araç kiralamayacaklarını ve borçlarla ilgili bazı satışlar olabileceğini ancak keyfiyet ve astronomik satışlardan kaçınacaklarını vurguladı. Ayrıca, seçim sürecinde belediye personelinin fazla maaş aldığını ve adaletsizlik yaşandığını belirterek gelecek süreçte bu konuda daha dikkatli olacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Demre Belediyesi Borç Batağında: Geçmişten Kalan 108 Milyon Liralık Borç Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin