1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amerikalı Tüketiciler Nisanda Tüketici Güveninde Azalış Yaşadı!

Amerikalı Tüketiciler Nisanda Tüketici Güveninde Azalış Yaşadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini belirlemek amacıyla nisan ayında tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, tüketici güveni nisanda bir önceki aya göre 1,5 puan azalarak 77,9’a geriledi. Bu rakam, piyasa beklentilerinin altında kaldı çünkü tüketici güven endeksinin 79’e ulaşması bekleniyordu. Mart ayında ise güven endeksi 79,4 olarak gerçekleşmişti.

Mevcut ekonomik koşulları değerlendiren mevcut ekonomik koşullar endeksi, nisan ayında aylık bazda 3,2 puan düşüşle 79,3 puan oldu. Ayrıca, tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 0,4 puan azalarak 77 puana geriledi.

Kısa vadeli enflasyon beklentileri, nisan ayında aylık bazda 0.2 puan artarak yüzde 3,1’e yükseldi. Uzun vadeli enflasyon beklentisi ise yüzde 2,8’den yüzde 3’e çıktı. Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketicilerin ekonominin durumunda çok az değişiklik yaşandığını belirtti. Kişisel finans, iş koşulları ve iş gücü piyasalarına ilişkin beklentilerin son 4 aydır istikrarlı bir seyir izlediğini ifade etti.

Hsu, nisandaki enflasyon beklentilerindeki hafif artışın, enflasyondaki yavaşlamanın durmuş olabileceğine dair bazı endişeleri yansıttığını söyledi. Tüketicilerin genel olarak ekonomiye ilişkin yargılarını seçimler ile ilgili belirsizlikler nedeniyle saklı tuttuklarını belirtti. Çünkü birçok tüketiciye göre seçimler, ekonominin geleceği üzerinde büyük etkiye sahip olabilir.

Sonuç olarak, Amerikalı tüketicilerin nisan ayındaki güven endeksi verileri, ekonominin durumuna ilişkin karışık algıları yansıtıyor. Tüketici güvenindeki azalış, mevcut ekonomik koşulların ve enflasyon beklentilerinin belirsizliğini gösteriyor. Seçimlerin ekonomi üzerindeki etkisinin ise, tüketiciler arasında önemli bir tartışma konusu olduğu görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerikalı Tüketiciler Nisanda Tüketici Güveninde Azalış Yaşadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin