1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Alman Ordusunda Görevli 3 Bin Müslüman Asker İçin İmamlar Yetkilendirilecek!

Alman Ordusunda Görevli 3 Bin Müslüman Asker İçin İmamlar Yetkilendirilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Savunma Bakanlığı, orduda görev yapan 3 bin Müslüman asker için imamların atanmasını planlıyor. Bu sayede Müslüman askerlere manevi destek sağlanarak, diğer dinlere mensup askerlerle benzer bir destek imkanı sunulması amaçlanıyor. Alman ordusunda hizmet veren Müslüman askerlere, kendi dinlerine uygun manevi desteği sağlamak için askeri imamların yetkilendirilmesi hedeflenmektedir.

Federal Meclis’in Alman ordusundan sorumlu üyesi Eva Högl, Müslüman askerlere imam desteği sağlanması gerekliliğini vurguladı. Almanya’da yaklaşık olarak 3 bin Müslüman asker görev yapmaktadır ve bu askerlerin manevi ihtiyaçlarının karşılanması önemli bir gereklilik olarak görülmektedir. Piskopos Bernhard Felmberg, Müslüman askerlere hizmet verilmesi gerektiğini belirterek imam atanması kararını desteklemiştir.

Almanya’da hükümeti oluşturan partilerden biri olan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve diğer bazı milletvekilleri de imam atanması konusunda desteklerini açıklamışlardır. Türkiye’de ise 1967 yılında kaldırılan Din Subaylığı biriminin TSK bünyesinde tekrar aktif hale getirilmesi tartışmalara neden olmuştur. Din Subayları, personelin manevi ihtiyaçlarını karşılamak, ibadet ve dinî törenleri yönetmek gibi görevler üstlenmekte ve diğer dinlerde olduğu gibi Müslüman askerlere de manevi destek sağlamaktadır.

Özetle, Almanya’da orduda hizmet veren Müslüman askerler için imamların atanması planı, Müslüman askerlere diğer dinlere mensup olan silah arkadaşlarıyla aynı manevi destek imkanını sağlamayı amaçlamaktadır. Federal Meclis üyesi Eva Högl ve Piskopos Bernhard Felmberg gibi yetkililer, Müslüman askerlerin manevi ihtiyaçlarının karşılanması gerekliliğini vurgulayarak imam atanmasını desteklemişlerdir. Bu adımın Türkiye’deki Din Subaylığı birimiyle karşılaştırılması ve tartışmalara yol açması da dikkat çekici bir konudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Ordusunda Görevli 3 Bin Müslüman Asker İçin İmamlar Yetkilendirilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin