1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKPM Genel Kurulu’nda Türk Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’den İsraile Sert Eleştiri!

AKPM Genel Kurulu’nda Türk Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’den İsraile Sert Eleştiri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını dile getirdi. Canbey’e göre, 7 Ekim’den bu yana çatışmalarda 33.000’den fazla insan hayatını kaybetti ve bu ölüm sayısı artmaya devam ediyor.

AKPM Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Mustafa Canbey, Gazze Katliamı’nı modern tarihin en yıkıcı felaketlerinden biri olarak tanımladı. 7 Ekim’den bu yana süregelen çatışmaların sonucunda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Canbey, İsrail’in Gazze’deki haksız ve hukuksuz saldırılarına dikkat çekti. Ayrıca Gazze Şeridi’ndeki ablukanın sivil halkı açlık ve susuzlukla karşı karşıya bıraktığını belirtti. Canbey, ölenler arasında çoğunlukla gıda ve insani yardım eksikliğinden muzdarip olan kadın ve çocukların bulunduğunu ifade etti. Bu durumun küresel barışı tehdit ettiğine dikkat çekti.

İsrail’in sivil kayıplardan sorumlu olduğunu söyleyen Canbey, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e ateşkes çağrısında bulunmasına rağmen durumun değişmediğini belirtti. İsrail ve İran arasındaki çatışmanın da Gazze’deki kalıcı çözüme ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Canbey, AKPM’nin İsrail’e UAD kararına uymasını ve insani yardıma izin vermesini talep etmesi gerektiğini ifade etti. Bu kararın Gazze’deki sivillere bir şekilde rahatlama getirebileceğini belirtti.

Mustafa Canbey, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak amacıyla çalıştığına inandığını dile getirdi. Meclisin, Gazze’de kalıcı bir ateşkes ve insani yardımın acil olarak sağlanması için İsrail’e baskı yapması gerektiğini ifade etti. Sonuç olarak, Canbey AKPM’yi İsrail’i sorumlu davranmaya ve masum sivillere karşı insani bir yaklaşım sergilemeye çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKPM Genel Kurulu’nda Türk Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’den İsraile Sert Eleştiri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin