1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 45 Kente Sarı Alarm: Fırtına ve Yağış Uyarısı!

45 Kente Sarı Alarm: Fırtına ve Yağış Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtına nedeniyle 45 kente, İstanbul, Ankara, İzmir dahil sarı kodlu uyarıda bulundu. Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya’nın batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. İstanbul’da başlayan yağışlar, Meteoroloji ve AKOM’un uyarıları sonrasında etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve bulutlu olacağı, Marmara, Ege, Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekilirken, fırtına uyarısı da yapıldı. Marmara’da kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarın, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKOM’un verdiği uyarıya göre, İstanbul başta olmak üzere batı bölgeleri alçak basınç sisteminin etkisi altına girecek. Şehir genelinde etkili olacak yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam edeceği belirtiliyor. İstanbul’un yüksek kesimlerinde başlayan yağışlar zamanla şehir geneline yayılacak.

MGM tarafından fırtına ve sağanak alarmı verilen iller arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, ve birçok diğer kent bulunuyor.

Ayrıca, bölgesel hava durumu tahminlerine göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar beklenirken, rüzgarın da etkili olması bekleniyor. Güney Ege ve Uşak çevrelerinde, Kütahya’nın batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da genellikle parçalı ve bulutlu hava tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
45 Kente Sarı Alarm: Fırtına ve Yağış Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin