1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 31 Mart Seçimlerinde En Genç Aday 18, En Yaşlı Aday 90 Yaşında!

31 Mart Seçimlerinde En Genç Aday 18, En Yaşlı Aday 90 Yaşında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Türkiye’de yaklaşık olarak 61 milyon seçmen, 31 Mart 2024 tarihinde görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlerde toplamda 34 siyasi parti yarışacak ve ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. Bu seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanının yanı sıra 50 bin 336 muhtar da belirlenecek. Ayrıca, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri de yapılacak.

Siyasi partiler, büyükşehir belediye başkanlığı, il, ilçe, belde belediye başkanlıkları ile il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği için aday listelerini 20 Şubat tarihine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na sundular. Bu süreçte bağımsız adaylar da başvurularını gerçekleştirdiler.

Seçimlerde yarışacak adaylar arasında belirlenen en genç ve en yaşlı adaylar arasında büyük farklar bulunuyor. Büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında en genç aday 21 yaşında iken, en yaşlı aday 85 yaşında. Aydın’dan Rojda Dolgun en genç aday olurken, Konya’dan Selahattin Cizrelioğlu en yaşlı aday unvanına sahip oldu. Bunun yanı sıra, DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk ise partili en yaşlı aday olarak kayıtlara geçti.

İlçe belediye başkanlığı adayları arasında ise en genç aday Bağımsız Türkiye Partisi’nden Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden Baran Birkaç iken, en yaşlı aday yine BTP’den Bayburt’un Aydıntepe ilçesinden Ekrem Çelik oldu.

Seçimlerde il genel meclis üyeliği için aday olanların arasında da genç ve yaşlı adaylar bulunuyor. İYİ Parti’nin Kastamonu’nun Hanönü ilçesinden aday gösterdiği 18 yaşındaki Bora Çelik en genç aday olurken, DSP’den Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinden aday olan 87 yaşındaki İsmail Şahin en yaşlı aday olarak dikkat çekiyor.

İlçe belediye meclis üyesi adayları arasında da benzer şekilde genç ve yaşlı adaylar yer alıyor. En genç ilçe belediye meclis üyesi adayı Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinden Elif Nur Batur iken, en yaşlı aday AK Parti’den Çorum’un Kargı ilçesinden Ali Kalınca oldu. Bu seçimlerde en genç adaylar genellikle öğrenciler iken en yaşlı adaylar iş insanları, siyasetçiler, esnaflar, işçiler ve emekliler arasından çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
31 Mart Seçimlerinde En Genç Aday 18, En Yaşlı Aday 90 Yaşında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin