1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de 23 Nisan Kutlamaları Heyecanı Başlıyor!

TBMM’de 23 Nisan Kutlamaları Heyecanı Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında özel etkinlikler düzenlenecek. 20 Nisan Cumartesi günü Meclis bahçesinde başlayacak kutlamalar bilim şenliği, çocuk film gösterimi, 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri, mapping, ışık, lazer gösterisi gibi etkinliklerle renklenecek.

22 Nisan Pazartesi günü, 28 ülkeden gelen dünya çocuklarını kabul edecek olan TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “TBMM Kupası” ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik” temalı yarışmaların ödül törenine katılacak. TÖBİTAK yarışmalarında başarılı olan çocuklar da törende yer alacak. Kurtulmuş ayrıca TBMM Şeref Holü’nde yer alan sergiyi ziyaret edecek.

Aynı gün TBMM Genel Kurulu “23 Nisan Çocuk Özel Oturumu” ile toplanacak. Kurtulmuş’un oturumun açılışını yapmasının ardından Başkanlık Divanı oturumu yönetecek çocuk başkana ve çocuk kâtip üyelere devredilecek. Bu özel oturumda Genel Kurul çocuklar tarafından yönetilecek.

23 Nisan Salı günü, kutlamalar TBMM’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Daha sonra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret edecek. Millî Mücadele’nin yönetildiği Birinci Meclis’teki anma törenine katılacak olan Kurtulmuş, Mermerli Salonda TBMM’nin açılışının 104. yılı dolayısıyla kutlamaları kabul edecek. TBMM Başkanı sembolik olarak makamını bir çocuk başkana devredecek.

TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirilecek 23 Nisan özel oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri konuşma yapacak. Kutlamalar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyonla sona erecek.

25 Nisan Perşembe günü ise Tören Salonunda TBMM Başkanı Kurtulmuş’un katılımıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda “Çocuk Zirvesi” gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerle 104. yıl dönümü kutlamaları coşkuyla devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de 23 Nisan Kutlamaları Heyecanı Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin