1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Rize Şehir Hastanesi: Bölgenin Yüz Ölçümünü Değiştirecek Dünya Standartlarında Bir Proje!

Rize Şehir Hastanesi: Bölgenin Yüz Ölçümünü Değiştirecek Dünya Standartlarında Bir Proje!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Şehir Hastanesi’nin inşası deniz kıyısında başlamıştır. Bu hastanenin tamamlandığında bölgenin yüz ölçümünü değiştirmesi ve dünya standartlarının üzerinde olması hedeflenmektedir. Türkiye’ye eklenmesi planlanan bir şehir hastanesi olan Rize Şehir Hastanesi, Gündoğdu ve Hamidiye mahalleleri arasındaki sahil bandına deniz dolgusu üzerine inşa edilmektedir. 850 yatak kapasiteli olan hastane, Pazar ilçesindeki taş ocağından denize dökülen 8 milyon ton taş dolgusu üzerine yapılacaktır. Bu dolgu alanı, Karadeniz’in dalgalarından korunmak için 14 bin beton bloğunun yerleştirilmesiyle sağlanmıştır.

Rize Şehir Hastanesi, dünya standartlarına uygun olarak inşa edilecektir. Yöresel mimariye uygun olacak olan hastane, 5 katlı yapıya sahip ve denize sıfır konumda olacaktır. Hastanenin kapasitesi, kentin ihtiyaçlarına göre arttırılabilecek şekilde planlanmıştır. Proje kapsamında zemin güçlendirme çalışmaları da devam etmektedir. Hastane, 4 blok olarak inşa edilecek olup içerisinde 206 poliklinik, 150 yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane bulunacaktır.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Şehir Hastanesi projesi hakkında yaptığı açıklamada, Rize’nin arazi sorununu çözmek amacıyla deniz dolgusu üzerine hastanenin inşa edildiğini belirtmiştir. Avcı, hastanenin 2 sebepten dolayı 350 dönümlük dolgu alanı üzerine yapıldığını açıklamıştır. Bu alanın geniş tutularak Rize’nin hastane ihtiyacının 100 yıl boyunca karşılanabileceği vurgulanmıştır. Hastanenin yüksek nitelikte bir şehir hastanesi olacağı belirtilmiş ve Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle gerçekleştirildiği kaydedilmiştir.

Rize Şehir Hastanesi’nin dünya standartlarının üzerinde bir yapı olacağı vurgulanmıştır. Avcı, hastanenin hızla inşa edilerek Rizeli vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etmiştir. Havalimanı ve şehir hastanesinin Rize’nin yüz ölçümünü değiştireceğini belirten Avcı, hastanenin deniz kıyısında ve tüm odalarının denize baktığı özellikte yapılacağını açıklamıştır. Hastanenin psikolojik iyileşmeyi destekleyecek bir yapı olacağı ve dünya standartlarının üzerinde olacağı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize Şehir Hastanesi: Bölgenin Yüz Ölçümünü Değiştirecek Dünya Standartlarında Bir Proje!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin