1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden Fırtınalı Hava Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı!

Meteorolojiden Fırtınalı Hava Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde hava tahmini uzmanı olarak görev yapan Mehmet Özdemirci, ülkenin pek çok bölgesinde yaşanan fırtına ve sağanak yağışlar hakkında bilgi verdi. Bugün için iç ve batı kesimlerde sağanak yağışların beklediğini belirten Özdemirci, özellikle akşam saatlerine kadar devam edecek olan kuvvetli yağışların sel, su baskını ve trafik aksamalarına neden olabileceğini vurguladı. Ayrıca özellikle iç ve batı bölgelerinde kuvvetli rüzgarların yaşanabileceğini ve vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Özdemirci, sağanak yağışların devam edip etmeyeceği konusunda ise şunları belirtti: Bugünkü kuvvetli yağışlar yarın batı bölgelerini terk edecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimleri ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde aralıklı yağışlar olacak. Batıda Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yağış beklentisi var. Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde de aralıklı yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Önümüzdeki günlerde kuvvetli yağış beklenmiyor, genellikle aralıklı sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

Hafta başında ise yalnızca ülkenin batı kesimlerinde, Marmara, Kuzey Ege ve Muğla çevrelerinde yağış beklentisi bulunuyor. Doğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini belirten Özdemirci, diğer bölgelerde ise mevsim sıcaklıklarına yakın seyrettiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıklarda artış beklediklerini ve salı gününden itibaren ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkların yaşanacağını belirtti. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları ve güneşin etkilerine karşı önlem almaları gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Fırtınalı Hava Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin