TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP’nin grup önerileri ele alındı. Saadet Partisi’nin önerisinde, tüm belediyelerin aldıkları kredilerin dağılımı ve borçlanma gerekçeleri incelenmesi talep edildi. İYİ Parti, belediyelerin borçlanmamaları ve merkezi destek almaları gerektiğini vurgularken, DEM Parti kayyum yönetimini eleştirdi. CHP ise maden ocaklarının hizmet alım sözleşmelerini ele aldı.
AKP’li Mustafa Demir, yerel seçimler sonrası belediyelerdeki borçlanmalar konusunda abartılı tepkiler olduğunu belirtti. İstanbul’da CHP’li belediyelerin borçlarının bütçeye oranının yüksek olduğunu vurgulayan Demir, belediyeler arasında en az borca sahip olanların da listesini paylaştı.
DEM Parti’nin anadilde eğitim önerisi tartışmalara neden oldu. Kürt Dil Bayramı’nı Kürtçe kutlayan milletvekilleriyle Türkçe konuşma kuralını hatırlatan grup başkanvekilleri arasında anlaşmazlık yaşandı. CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Kürtçe olarak kutlama yaptı.
Görüşmeler sırasında parti temsilcileri arasında tartışmalar yaşandı. CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin grup önerileri kabul edilmedi. Sonrasında Türk Ticaret Kanunu’nda değişiklik içeren kanun teklifinin görüşmelerine geçildi. Meclis’te fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılması da gündeme geldi.