1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maliye Bakanı Şimşek, Harcamalarda Kesintiye Gideceklerini Açıkladı!

Maliye Bakanı Şimşek, Harcamalarda Kesintiye Gideceklerini Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl vergi artışlarına odaklanılan düzenlemelerin bu yıl harcamaların kontrol edilmesi ve kesintiye gidilmesi için önemli olacağını belirtti. Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında konuşan Şimşek, yüksek enflasyonun yurt içindeki en büyük zorluk olduğunu vurgulayarak fiyat istikrarının sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Ayrıca mali disiplinin sağlanması ve kamu maliyesinin dezenflasyon sürecine destek olması gerektiğini de aktardı.

Bakan Şimşek, rekabetçiliğin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele gibi alanlara yönelik kapsamlı yapısal reform programlarının hayata geçirildiğini açıkladı. Küresel borçlanmanın önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Şimşek, Türkiye’nin bu konuda daha avantajlı bir konumda olduğunu ancak yurt içindeki en büyük zorluğun fiyat istikrarı olduğunu vurguladı.

Ekonomi politikasında rotanın düzeltilmesi gerektiğini belirten Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle yeni ekonomi ekibinin oluşturulduğunu ve 3 yıllık kapsamlı bir programın hayata geçirildiğini söyledi. Programın temel bileşenlerinden birinin para politikasının normalleşmesi olduğunu aktaran Şimşek, para politikasında sadeleşme ve normalleşme sürecinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca kamu maliyesinde disiplinin yeniden sağlanması ve yapısal reformların da programın önemli unsurları arasında olduğunu dile getirdi.

Şimşek, sağlam politikalar ve yapısal reformların bir araya gelerek yatırımcı güvenini yeniden kazanmaya yardımcı olacağını ifade etti. Geçen yıl yaşanan belirsizliklerin ortadan kalktığını belirten Şimşek, uluslararası yatırımcıların güvenini kazandıklarını ve bu durumun kredi risk primindeki düşüşe yansıdığını söyledi. Ayrıca Orta Vadeli Program’da enflasyonun düşürülmesi hedefinin ulaşılabilir olduğunu düşündüklerini belirterek, mali ve parasal politikaların sıkı bir şekilde uygulandığını dile getirdi.

Son olarak, hükümetin harcamaları kontrol etme ve kesintiye gitme konusundaki kararlılığına vurgu yapan Şimşek, gelecek dönemde harcamaların kontrol altında tutularak verimli alanlara yönlendirileceğini belirtti. Akabinde, parasal sıkılaşma politikasının devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapmaktan kaçınarak Merkez Bankası’nın bağımsızlığına saygı duyduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maliye Bakanı Şimşek, Harcamalarda Kesintiye Gideceklerini Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin