1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Fırtına ve Yağış Alarmı: İşte Detaylar!

İstanbul’da Fırtına ve Yağış Alarmı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), son yağış ve fırtına durumu hakkında bir rapor yayınladı. Bu rapora göre, İstanbul’da etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle sabah saatlerinden itibaren metrekareye 10-35 kg arasında yağış düştü. En yoğun yağışlar Arnavutköy, Çatalca, Sarıyer ve Şile gibi ilçelerde görüldü. Yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor ve bu fırtınanın yer yer kuvvetli etkiler gösterebileceği ve ardından kenti terk edeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların 10-13 dereceye kadar gerilediği İstanbul’da pazartesi gününden itibaren yükselmesi öngörülüyor ve yeni hafta boyunca 25 derecelere kadar çıkarak yaz sıcaklıklarının yaşanacağı belirtiliyor.

AKOM’un açıklamasında, kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı oldukları ve 3 bin 272 personel, bin 693 araç ve iş makinesinin yağışlar nedeniyle gelen ihbarlara müdahale etmek üzere hazır beklediği ifade edildi. Ancak şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığı vurgulandı.

Genel olarak, İstanbul’da yaşanan yağışlar ve fırtınalar nedeniyle AKOM’un hazır bir şekilde müdahale edebilecek kapasitesinin bulunduğu ve vatandaşların güvende tutulması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artması beklenirken, İstanbulluların dikkatli olmaları ve ani hava değişikliklerine karşı önlem almaları tavsiye ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Fırtına ve Yağış Alarmı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin