1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İranlı Turistler Türk Perakende Sektörüne Doping Etkisi Yapıyor!

İranlı Turistler Türk Perakende Sektörüne Doping Etkisi Yapıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlıların Nevruz Bayramı, Türk turizmine ve perakende sektörüne büyük etki yaptı. Özellikle Van gibi sınır illerine akın eden İranlı turistler, AVM’lerde ve mağazalarda yoğun alışverişlerde bulundular. Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Nuri Şapkacı’ya göre, Van gibi sınır kentlerinde ziyaretçi sayılarında yüzde 25’lik bir artış yaşandı. Ayrıca, İstanbul gibi büyük şehirlerde de İranlı turistlerin alışverişleri perakende sektörüne büyük katkı sağladı.

İranlıların en çok tercih ettiği illerden biri olan Antalya’da da satışların yüzde 15 arttığı gözlemlendi. AYD Başkanı Şapkacı’ya göre, geçen sene Nevruz’da Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısında yüzde 20’lik bir artış yaşandı. Turistlerin özellikle giyim gruplarına ilgi gösterdikleri ve AVM’lerde büyük alışverişler yaptıkları belirtildi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’e göre ise, özellikle Van ve Trabzon gibi illerde satışlarda yüzde 100’e varan artışlar yaşandı.

Nevruz tatili nedeniyle Türkiye’ye gelen İranlı turistlerin nakit alışveriş yaptıkları da belirtildi. Küçük, bu durumun satışlara olumlu yansıdığını ifade etti. Mango Türkiye Genel Müdürü Sezai Eren’e göre, Ramazan’a kadar işler durgunlaşmış olsa da Nevruz ile birlikte ciddi bir hareketlilik yaşandı. İranlı turistlerin toplu alımlar yaptıkları ve perakende sektörünün canlılığına katkı sağladıkları vurgulandı.

İranlı turistlerin alışveriş tercihlerinin değiştiği ve daha uygun fiyatlı ürünleri tercih ettikleri belirtildi. Bu durumun yüksek fiyatlı ürünlerdeki satışları etkilediği ve turistleri daha çok konaklama ve yeme-içme sektörlerine yönelttiği ifade edildi. Türk markalarının İranlılar tarafından ilgi gördüğü ve satışların arttığı da belirtildi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’na göre, İran’da Türk markalarına ilgi oldukça fazla.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’ya göre, Türkiye’nin en büyük alışveriş festivali olan Nevruz’da geçen yıl 600 bin İranlı turist Van sınır kapısından giriş yaptı. Bu yıl hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu belirten Takva, festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve tüm sektörlerde satışlarda yüzde 100’ün üzerinde bir artış yaşandığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı Turistler Türk Perakende Sektörüne Doping Etkisi Yapıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin