1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İllegal Akrep Ticareti ve Endemik Türler: İtici ve Dikkat Çekici

İllegal Akrep Ticareti ve Endemik Türler: İtici ve Dikkat Çekici

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü olan bir profesör, İstanbul Havalimanı’nda endemik akrep, tarantula ve örümceklerle yakalandıktan sonra gündeme gelmişti. Profesör daha sonra endemik hayvan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı, ancak serbest bırakıldı. Şanlıurfa’da 53 yaşındaki bir çiftlik sahibi olan Ali Yılmaz, yıllardır akrepleri besleyerek zehirlerini satan profesöre tepki gösterdi. Yılmaz, ABD’li profesörün Türkiye’den endemik akrep türlerini yurt dışına götürmesinin yanlış olduğunu belirtti ve bu konuda yardım edenlerin de cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.

Ali Yılmaz, çiftliğinde 10 bin akrep yetiştirerek ihraç eden bir akrep üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Yılmaz, “Çiftliğimizde yıllardır akreplerle uğraşıyorum ve şu anda bu tesis Türkiye’de ilk kurulan tesistir. Hollanda merkezli bir firma ile işbirliği yaparak dünya genelinde ilaç satışı yapmaktayız. Ankara’daki fabrikamızda işlediğimiz akrepleri yurt dışına gönderiyoruz” dedi.

İşe 300 anaç akrep ile başladıklarını ve şu anda 10 binin üzerinde akrebin bulunduğunu belirten Yılmaz, dünyada bin 700 çeşit akrep olduğunu ve bunlardan sadece birkaçının ilaç olarak kullanıldığını söyledi. Yılmaz, bu akreplerin beyin tümörü, MS hastalığı, kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını ifade etti.

Yılmaz, “Bu akrep türü ülkemiz için bir değerdir. Bu endemik türlerin yurt dışına götürülmesinin önlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Akreplerin götürülmesi doğru değil, gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Bu akreplerin zehrinde birçok protein bulunmaktadır ve bu proteinlerin ayıklanarak hastalıklara sebep olabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İllegal Akrep Ticareti ve Endemik Türler: İtici ve Dikkat Çekici
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin