1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, kullanıcıların konum geçmişini kalıcı olarak silecek!

Google, kullanıcıların konum geçmişini kalıcı olarak silecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, kullanıcıların daha önce ziyaret ettikleri yerler hakkındaki tüm konum geçmişini kalıcı olarak sileceğini duyurdu. Bu karar, şirketin kişisel veri miktarını azaltma taahhüdünden bir yıl sonra geldi. Google artık “Konum Geçmişi” olarak bilinen “zaman çizelgesi” özelliğini kullanmayı tercih edenler için çalıştırmaya devam edecek ancak tüm veriler artık kullanıcı cihazlarına yerel olarak kaydedilecek ve şirket sunucularında depolanmayacak. Kullanıcıların tüm eski yolculuklarını 1 Aralık’a kadar kaydetmeleri gerektiği bildirilirken, geçmiş konumlar artık sadece üç ay sonra otomatik olarak silinecek.

Google Haritalar uygulaması üzerinden konum geçmişleri görüntülenebilir. Uygulama açıldığında profil resmine dokunarak “Zaman çizelgeniz” seçeneğine girilir ve burada kayıtlı tüm konum geçmişleri görülebilir. Konum kaydetme özelliği kapatmak için aynı ekranda sağ üst köşedeki üç noktalı menüye dokunulur ve “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine girilerek tüm konum verileri manuel veya otomatik olarak silinebilir.

Google, kullanıcıların verilerini yedeklemelerini öneriyor ve bu işlem artık varsayılan olarak kapalı olacak. Kullanıcılar verilerini kaybetme endişesi taşıyorsa veya cihazlar arasında senkronize etmek istiyorlarsa verilerini yedekleyebilecekler. Ayrıca, konum geçmişinin varsayılan olarak saklanma süresi de azaltılarak artık geçmiş konumlar sadece üç ay sonra otomatik silinecek. Bu süre daha önce 1 buçuk yıldı.

Google, kullanıcıların gizlilik ve veri güvenliği konularında daha hassas olmalarını ve bu değişikliklerin kişisel verilerin korunması açısından önemli bir adım olduğunu vurguluyor. Kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliği ve gizliliği konusundaki endişelerini gidermek için bu tür adımların atıldığını belirtiyor. Google, kullanıcıların konum geçmişlerini daha kontrollü ve güvenli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyan bu değişikliklerle veri korumasını artırmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, kullanıcıların konum geçmişini kalıcı olarak silecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin