1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fransa’dan İstanbul’a Terör Kuryesi! PKK’nın Paris Gençlik Kolunun Sorumlusu Gözaltında

Fransa’dan İstanbul’a Terör Kuryesi! PKK’nın Paris Gençlik Kolunun Sorumlusu Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın “Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu” olarak bilinen terörist Serhat G., 2022 yılında terör örgütü üyesi olmaktan dolayı 4 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Serhat G.’nin uçakla İstanbul’a geleceğini önceden tespit etti. Serhat G., İstanbul Havalimanı’na iner inmez polisler tarafından gözaltına alındı.

Serhat G., PKK’nın gençlik kolu sorumlusu olarak aranıyor ve Interpol tarafından da kırmızı bültenle arama talebi bulunmaktadır. Fransa’da Paris Ceza Mahkemesi tarafından da terörizmi finanse etmek suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Serhat G., ayrıca 5 yıl boyunca silah bulundurma veya taşıma yasağına da tabidir.

Terörist Serhat G.’nin 2014 yılında terör örgütünün kırsal alanına katıldığı belirlenmiştir. Fransız polisi tarafından da bir süre aranan Serhat G., Türkiye’ye geldiği anda gözaltına alınmış ve hakkında çeşitli suçlamalar bulunmaktadır. Emniyet birimleri, teröristin Türkiye’ye gelişini önceden tespit etmiş ve havalimanında bekleyen ekipler sayesinde anında müdahalede bulunmuşlardır.

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda teröristlerin izleri takip edilmekte ve Türkiye’ye geçiş yapmaya çalışan teröristlere anında müdahale edilmektedir. Terör örgütlerinin mensuplarına karşı yürütülen başarılı operasyonlar, vatandaşların güvenliği açısından önem taşımaktadır. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelede kararlı bir tutum sergilemekte ve uluslararası işbirliği sayesinde teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde ciddi adımlar atmaktadır.

Serhat G.’nin yakalanması, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin bir başka örneğidir. Terör örgütlerinin finansal kaynaklarını kesmek ve üyelerini etkisiz hale getirmek için yürütülen operasyonlar, terörle mücadelede önemli bir adımdır. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı duruşu, ülkenin güvenliği ve huzuru için büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’dan İstanbul’a Terör Kuryesi! PKK’nın Paris Gençlik Kolunun Sorumlusu Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin