1. Haberler
  2. Spor
  3. Fabio Jakobsen, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İlk Etabını Kazandı!

Fabio Jakobsen, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İlk Etabını Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabı Antalya’da yapıldı. 134,7 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışı, Dsm-Firmenich PostNL takımından Hollandalı Fabio Jakobsen 2 saat 56 dakika 14 saniyede tamamlayarak birinci oldu. Jakobsen, sprint finişine sahne olan etapta ilk sırayı alırken, 2’ncilik Bingoal WB takımından Sasha Weemaes’e ve 3’üncülük ise Alpecin-Deceuninck’ten Simon Dehairs’e gitti. Bu sonuçla genel klasmanda ilk sıraya çıkan Jakobsen, “turkuaz mayo”yu giydi ve aynı zamanda sprint klasmanında da liderliği elde etti. Mazowsze Serce Polski takımından Michal Pomorski ve Bike Aid takımından Vinzent Dorn ise diğer klasmanlarda zirvede yer aldı.

TUR 2024’ün ilk etabında çocuklara bisiklet kullanımı ve trafik güvenliği konularında eğitim verildi. Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Güvenli Bisiklet” projesi kapsamında çocuklara bisiklet kaskı ve reflektif yelek dağıtıldı. Bitiş alanında ise artistik bisikletçi Viola Brand seyircilere keyifli anlar yaşattı.

Yarın yapılacak olan 2. etap ise Kemer ile Kaş arasında gerçekleşecek. Sporcular, TUR 2024’ün en uzun etabında 190,6 kilometrelik bir parkuru tamamlayacak. Start, Kemer Saat Kulesi önünden saat 11.15’te verilecek ve etap, Kalkan’da sona erecek. 28 Nisan Pazar günü İstanbul’da tamamlanacak olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 59. kez düzenleniyor.

Anadolu Ajansı tarafından bildirilen habere göre, ilk etabı zaferle tamamlayan Hollandalı Fabio Jakobsen, yarışın genel klasmanında liderlik koltuğuna oturdu. Yarışın heyecanı devam ederken, sporcular Kemer’den başlayarak Kaş’a kadar olan parkuru pedallayacaklar. Bisiklet tutkunları, yarışın heyecanını ve sporcuların performansını yakından takip ederken, cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bu yılki kazananı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fabio Jakobsen, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İlk Etabını Kazandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin