1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi davasında beklenen karar yarın verilecek!

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi davasında beklenen karar yarın verilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Sur ilçesinde basın açıklaması yaparken güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasındaki kovalamaca ve silahlı çatışma sırasında vurularak hayatını kaybeden eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüyle ilgili dava yarın karar duruşmasıyla sonuçlanacak.

Duruşma öncesinde Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Biz, bu davanın henüz mütalaa verilecek bir aşamada olmadığını, mahkemenin cinayeti aydınlatması konusunda araştırması, toplaması, incelemesi gereken delillerin olduğunu savunuyoruz” şeklinde konuştu.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinin karar duruşması, yarın Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan mütalaada, “Tahir Elçi’nin nereden geldiği tam olarak tespit edilemeyen bir kurşunla hayatını kaybettiği, tutuksuz yargılanan sanık polisler hakkında ayrı ayrı beraat kararı verilmesi istendi. Firari sanık PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın ise 2 polisi öldürmek ve devletin birliğini bozmak iddiasıyla cezalandırılması istendi.”

Duruşmaya katılacak olan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, mahkemenin cinayeti aydınlatması gerektiğini ve davada henüz karar verilmesi aşamasında olunmadığını belirtti. Eren, “Yarınki duruşmada bu davada araştırılması gereken hususları talep edeceğiz” dedi.

CHP ise duruşmayı takip etmek için Ankara ve Diyarbakır milletvekillerinden oluşan bir heyet görevlendirdi. Ankara milletvekilleri Aliye Timisi Ersever ve Okan Konuralp, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Yüksek Taşkın, Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçimez, duruşmayı takip edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi davasında beklenen karar yarın verilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin