1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Çinli Otomobil Üreticileri Avrupa’da Yükselişe Geçiyor: İşte Üretim Planları!

Çinli Otomobil Üreticileri Avrupa’da Yükselişe Geçiyor: İşte Üretim Planları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Çinli otomobil üreticileri, Avrupa ülkelerine özel yatırımlar yapmaya başladı. Türkiye’de ise her geçen gün yeni Çinli markaların ortaya çıkmasıyla, Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa’da yükselişi gözlemleniyor. Avrupa Birliği, Çin’den araç ithalatına uygulanan %10’luk ithalat vergisini artırmayı düşünürken, Çinli otomobil üreticileri Avrupa içinde üretim yapma planları yapıyorlar.

BYD, Avrupa’da elektrikli otomobil satışlarında %5’lik bir pay elde etme hedefiyle, 2026’dan önce Macaristan’da yeni bir binek otomobil fabrikası açmayı planlıyor. Yıllık kapasitesi 150 bin adet olacak olan fabrikanın üretim miktarının iki katına çıkarılması planlanıyor.

Chery, Barselona’daki eski bir Nissan fabrikasında Omoda markasından otomobiller üretmeyi planlıyor. Bu yıl içinde üretime başlaması beklenen şirket, İspanyol EV Motors şirketiyle ortak girişim yaparak 2029 yılına kadar yılda 150 bin araç üretmeyi hedefliyor. Ayrıca Chery’nin İtalya’da ikinci bir tesisi açmak için görüşmelerde bulunduğu ve İtalyan hükümetinden teklifler aldığı belirtiliyor.

Dongfeng Motor ise İtalya’da yılda 100 binden fazla araç üretecek bir fabrika kurma planları yapıyor. Avrupa operasyonlarını yöneten Qian Xie, hükümetin tesis için seçenekler sunduğunu açıkladı. Şirket yetkilisi, İtalya’da araç üretmenin Avrupa pazarına yönelik iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Leapmotor, Stellantis’e %21 oranında sahip olup, araçlarını Stellantis’in Avrupa tesislerinde üretme planları yapıyor. T03 modeli ile bu yaz Polonya’daki bir fabrikada üretime başlamayı hedefliyor. Ayrıca Stellantis’in Torino’daki tesisinde yılda 150 bine kadar Leapmotor üretmeyi düşündüğü belirtiliyor.

MG Motor, SAIC’in markası olarak, Avrupa’da üretim yapma konusunda karar vermek üzere. İngiltere’nin Longbridge kentinde bulunan fabrika kompleksi üzerinde duruluyor. MG, geçen yıl bölgede en çok satan Çinli otomobil üreticisi konumundaydı.

Bu şekilde, Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa’daki üretim planları ve yatırımları genişleyerek devam ediyor. Her biri farklı stratejiler izleyen bu markaların gelecekteki Avrupa pazarındaki varlıkları ve başarıları merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinli Otomobil Üreticileri Avrupa’da Yükselişe Geçiyor: İşte Üretim Planları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin