Bursa Yıldırım Belediyesi, Şirinevler Mahallesi’nde 960 hak sahibine imar parseli tapularını teslim ederek önemli bir adım attı. Bu gelişme, Yıldırım’da tapu seferberliğinin sürdüğünü açıkça ortaya koyuyor. 2008 yılından bu yana devam eden ve Şirinevler Mahallesi’nde açılan davalar nedeniyle yaşanan ruhsat verememe sorunu, Yıldırım Belediyesi’nin çalışmalarıyla sona erdirildi. Bu bölge, Yıldırım’ın doğu vitrini olarak nitelendiriliyor ve ruhsatlı yapılaşma için gerekli olan imar izinlerinin verilmesi sağlandı.
Yıldırım Belediyesi, riskli alan ve riskli alan dışı olmak üzere toplamda 1.060 vatandaşa tapularını teslim ettikten sonra, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende 960 hak sahibini daha tapularına kavuşturdu. Bu etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recep Çohan, AK Parti İl Başkan Vekili Cem Kürşad Hasanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Yılmaz, Şirinevler Mahallesi’ndeki 3. bölgedeki tapu çalışmalarının tamamlandığını ve hak sahiplerine imar parseli tapularının teslim edildiğini belirtti. 1999 yılında yapılan bir imar uygulamasının ardından iptal edilmesi ve 2019 yılında yapılan kadastral parsel işlemleri ile 1999 yılından önceki kadastral parsellerin geri kazandırılması sürecinde önemli adımlar atıldığını vurguladı. 2018 yılında söz konusu alanın 3. derece doğal sit alanından çıkarılmasıyla, bölgedeki yapılaşma sürecinin ivme kazandığını dile getirdi.
ŞİRİNEVLER’İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Başkan Yılmaz, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin kaldırıldığını ifade ederek, Şirinevler Mahallesi’nin geleceği için umut verici bir aitlik sağlandığını kaydetti. İmar planları, Şirinevler’deki riskli alan sınırına istinaden iki ayrı parça olarak hazırlandı ve 2021 yılında onaylandı. 2008 yılından bu yana bölgedeki davalar nedeniyle yaşanan ruhsat verememe sorununu ortadan kaldırdıklarını açıkladı.
40 BİN TAPU HEDEFİ
Yıldırım Belediyesi’nin tapu çalışmalarıyla ilgili detaylar veren Başkan Yılmaz, imar planı ve uygulamalarının kentsel dönüşüme zemin hazırladığını vurguladı. Yıldırım sınırları içerisinde 3.100 hektarlık planlanabilir alan bulunduğunu belirten Yılmaz, göreve geldiklerinde ilçenin üçte birinde imar problemleri bulunduğunu açıkladı. 1986 tarihinden bu yana yapılan bu sorunların çoğunluğunun vatandaşların itirazları nedeniyle yaşandığını ifade etti.
Yılmaz, bu problemleri çözebilmek amacıyla Ankara’ya giderek, İmar Kanunu’nun 18. maddesinde gerekli değişiklikleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu değişiklikler, imar uygulamalarının sürekli değişmesine neden olan sorunları kökten çözdü. 5 yıllık yönetim döneminde toplamda %27 oranında tapu yenilemesi gerçekleştirerek hak sahiplerine tapularını teslim ettik. 15 bin hak sahibine tapularını verdiklerini ve Nisan ayında bu rakamın 25 bine ulaşacağını ifade etti. Hedefinin toplamda 40 bin hak sahibine tapularını teslim etmek olduğunu belirtirken, bu