1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Antalya’da Teleferik Kazası Davası Başladı: İşte Tutuklananlar ve Görüntüler!

Antalya’da Teleferik Kazası Davası Başladı: İşte Tutuklananlar ve Görüntüler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan tarihinde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı ve 174 kişi mahsur kaldı. 23 saatlik bir operasyon sonucunda mahsur kalan kişiler kurtarıldı. Kazayla ilgili olarak, teleferik işletmesi ANET’in eski yönetim kurulu başkanı olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 4 kişi tutuklandı. Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Kocagöz’ün avukatları, tutukluluğa itiraz etmek için bilirkişi raporunu beklemekteydi. Bilirkişi raporu dosyaya eklendikten sonra savcılık tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, kaza kurbanları arasında yer alan Memiş Gümüş dahil olmak üzere 150 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice’nin de olduğu 12 kişi sanık olarak yer aldı. Savcılık, sanıkların ‘trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ ve ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlarından cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, 7 kişinin asli, 5 kişinin ise tali kusurlu olduğu belirtildi. Savcılık, sanıkların 27’şer yıl hapis cezası almasını talep etti. İddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

Bugün Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 11 sanık ile şikayetçiler katıldı. Duruşmaya yoğun ilgi nedeniyle adliye koridorlarında güvenlik önlemi alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanları da dahil olmak üzere çok sayıda kişi duruşmayı izledi. Duruşma, kimlik tespitinin ardından sabah saat 09.30’da başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Teleferik Kazası Davası Başladı: İşte Tutuklananlar ve Görüntüler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin